dinsdag 4 oktober 2022

Inhaalslag blogtekst

Sinds 21 maart zijn we regelmatig aan boord omdat we de boot toen uit Westereen gehaald hebben en naar onze ligplaats in LUNEGAT brachten.Gelukkig kregen we een heerlijke plek aan een drijvend  steiger met ook nog plaats voor onze rollators.

De maanden maart ,april , mei en juni zijn  we daar  en hebben klusjes gedaan, schoongemaakt enz enz ,ook om het schip te leren kennen.We ontmoetten  de monteur uit Damwoude Hr,Reitsma die ons voortreffelijk bijgestaan heeft en ook de nieuwe Eberspracher kachel installeerde met alle benodigde buizen en doorvoeren.Ook vernieuwde hij de filters etc.

Natuurlijk kunnen we niet alle werkzaamheden melden,,,,,,Nieuwe Marifoon en antenne,,Gasdetector. nieuw anker en langere ankerketting. ook nieuwe landvasten gesplitst,allemaal zaken die noodzakelijk zijn.

25 juni vertrekken we uit de haven , gaan naar Senneroog
de 28e varen we naar Dokkun en vieren de verjaardag met Sylvia en Rienk gezellige dag .We blijven eenpaar dagen in Dokkum en 4 juli zijn we weer in Lunegat

7 juli gaan we voor langere periode uit de haven .De windscherm ramen zijn neergelaten. De antenne en de mast zijn gestreken zodat we ruim onder de lage bruggetjes van de Zwemmer doorkunnen. De eerste stop is bij deMarrekrite steigers aan het Bergumer meer. Daarne zijn we doorgevaren via de Leyen en de Lits naar Site buurster Ee waar we een mooie plek vonden.

Het moet gezegd worden dat we na al onze reizen met Marida ook deze manier van varen omhelzen.De hoge mast was zeker een beletsel.Nu kunnen we eigenlijk overal komen.en vinden het motorboot varen heel comfortabel. 
12 juli  varen we naar Sneek en tanken diesel_ en motorolie en varen door naar de Witte Brekken
onze aloude en vertrouwde ankerplek ,maar ook  de tuigsteigers zijn niet te versmaden.

De 15n juli   varen we naar de Pampuskade in Sneek en doen boodschappen.en maken lange wandelingen door onze geboorteplaats .....vele herinneringen komen boven ,
Het Bolwerk ,het stad huis (want het is bijna onze trouwdag) ,de binnen stad die in een groot terras veranderd is , de oude straatjes en steegjes ....... Eigenlijk teveel om op te noemen ,we gaan later in de tijd vast nog wel eens terug.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten