zaterdag 1 oktober 2022

Tussentijds

Er is al heel wat gebeurd sinds we Sytske .J kochten in januari. Omdat ze tot 1 april in de haven van de watersport vereniging Westereen mocht blijven  hebben we veel tijd daar doorgebracht. Overigens was het daar best gezellig met een aantal leden 's morgens koffie drinken en bijpraten. Het steigertje waar ze lag is wat smal maar  we zijn niet in het water gevallen .

Wat we aanschaften waren   een nieuwe marifoon , gas detector , nieuwe verlichting in de mast. nieuwe ,extra accu, acculader  een keukenmengkraan op het aanrecht , Bovendien heeft Hr Reitsma de 220 V installatie  voorzien van aardlekschakelaars , we schaften beide delen van de almanak deel 1en 2 , kaarten aan als mede  ,nieuwe landvasten  enz enz

Uiteraard is er schoongemaakt en is  onze eigen pannen compleet aan boord gebracht, met al het kommalie want zodat we kunnen koken en koffie drinken.

Toch nog eerder dan we verwacht hadden moeten we de winterplek verlaten. Omdat we een vaste ligplaats in Jachthaven Lunegat gekregen zijn we daar heen gevaren.Dat had best wat voeten in de aarde .Op het schip staat een grote tent over het achterdek ,en die was te hoog voor de 7 bruggen in de Swemmer .De tent is er af gehaald en opgeslagen. De kruiphoogte van Sytske J is 2,95 meter ter plaatse van de windscherm ramen. De mogelijkheid om onder de vaste bruggen door te varen is ook mede afhankelijk van de waterstand in de Friese Boezem.
We hadden een stokje precies even hoog als de ramen in de vlagge mast houder op de boeg gezet.als signaal. En dat heeft gewerkt.
Wel, onder  de eerst brug in de Foarwei in Westereen haddeen we precies 2,5 cm ruimte.De volgende overkluizingen zijn ca 4c m hoger ..Zonder problemen konden we door de  Willem Lore sluis en aanleggen in Lunegat op maandag 21 maart
Anneke Boonstra maakte de foto van dat belangrijke moment. Dank!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten